App in a day

De app in a day training focust zich op de basis-functionaliteiten van Mendix en wordt er ingegaan op de achtergrond van het platform. Hierbij gaat het vooral om een begrip te ontwikkelen voor de platform en wegwijs te worden in de concepten en de knoppen die het mogelijk maken om low-code applicaties te ontwikkelen.

CAPE biedt een opleidingstraject tot Mendix expert aan dat is opgebouwd uit verschillende modules die leiden tot het eigen maken van de Mendix technologie, namelijk:

 • De App in a day training, waarin men aan de hand van een case wegwijs wordt gemaakt in de werking van Mendix en de meest gebruikte terminologie. Daarnaast wordt een stukje achtergrond van het platform uitgelegd en heeft men aan het einde van de dag een werkende applicatie gebouwd!
 • De Mendix Basic training, waarin men in drie dagen een app bouwt en tijdens dit traject het agile-proces rondom Mendix-ontwikkeling doorloopt vanaf het werken met user stories via het doorlopen van een sprint-cyclus tot het opleveren van de applicatie en inrichten van gebruikers. Onderweg komen de basis-functionaliteten van Mendix voorbij en wordt er ingegaan op de achtergrond van het platform.
 • De Mendix Advanced training, waarin aan de hand van diverse best practices en methodieken dieper wordt ingegaan op manieren van modelleren ten behoeve van verbeteringen in o.a. performance en herbruikbaarheid.
 • Naast de voorgenoemde trainingen kan de module ABL (Action Based Learning) worden ingezet zodat de praktijk en theorie samenkomen door middel van begeleiding gedurende diverse interne sessies. De ABL geeft diepgang op de trainingen en koppeling met de daadwerkelijke praktijk van de cursist in zijn of haar organisatie.

Na het doorlopen van de klassikale trainingen kan de cursist na enig zelfstudie (herhaling) de praktijk- en schriftelijke examens met goed gevolg volbrengen. Het trainingsmateriaal is in het Engels zodat het goed aansluit bij de examens en internationale organisaties.

Onderwerpen van de Mendix Basic training:

 1. Domain model
 2. Associaties
 3. Sprintr
 4. User stories
 5. Widgets
 6. UI/UX
 7. Inheritance
 8. Microflows

Leerdoelen

Nadat u deze training hebt gevolgd:

 • weet u wat een domain model, entiteiten en associaties zijn;
 • weet u wat user stories zijn en hoe u deze toe kunt voegen aan Sprintr;
 • weet u hoe u een domain model met verschillende entiteiten en associaties kunt maken;
 • bent u bewust van het belang van UI/UX en het gebruik van pagina's en (custom) widgets;
 • bent u bewust van het belang van security en kunt u gebruik van maken van verschillende rollen, entiteit toegang en inheritance om de applicatie in te richten;
 • weet u wat een microflow is en kunt u de meest voorkomende flows zelfstandig maken, en
 • weet u wat de CAPE ontwikkelstandaarden zijn en kunt u aan de hand hiervan een applicatie bouwen.

Trainingen

App in a day

Hoe vaak:

1 dag

Kosten:

€ 500,- p.p. excl. BTW

Voor wie:

Voor studenten, young professionals en beginnende engineers

Boeken


Geen Evenementen