Mendix Advanced

De Mendix Advanced training gaat nog een stap verder dan de Mendix Basic training. In deze training wordt aan de hand van diverse best practices en methodieken dieper ingegaan op manieren van modelleren ten behoeve van verbeteringen in onder andere performance en herbruikbaarheid.

CAPE biedt een opleidingstraject tot Mendix expert aan dat is opgebouwd uit verschillende modules die leiden tot het eigen maken van de Mendix technologie, namelijk:

 • De App in a day training, waarin men aan de hand van een case wegwijs wordt gemaakt in de werking van Mendix en de meest gebruikte terminologie. Daarnaast wordt een stukje achtergrond van het platform uitgelegd en heeft men aan het einde van de dag een werkende applicatie gebouwd!
 • De Mendix Basic training, waarin men in drie dagen een app bouwt en tijdens dit traject het agile-proces rondom Mendix-ontwikkeling doorloopt vanaf het werken met user stories via het doorlopen van een sprint-cyclus tot het opleveren van de applicatie en inrichten van gebruikers. Onderweg komen de basis-functionaliteten van Mendix voorbij en wordt er ingegaan op de achtergrond van het platform.
 • De Mendix Advanced training, waarin aan de hand van diverse best practices en methodieken dieper wordt ingegaan op manieren van modelleren ten behoeve van verbeteringen in o.a. performance en herbruikbaarheid.
 • Naast de voorgenoemde trainingen kan de module ABL (Action Based Learning) worden ingezet zodat de praktijk en theorie samenkomen door middel van begeleiding gedurende diverse interne sessies. De ABL geeft diepgang op de trainingen en koppeling met de daadwerkelijke praktijk van de cursist in zijn of haar organisatie.

Na het doorlopen van de klassikale trainingen kan de cursist na enig zelfstudie (herhaling) de praktijk- en schriftelijke examens met goed gevolg volbrengen. Het trainingsmateriaal is in het Engels zodat het goed aansluit bij de examens en internationale organisaties.

Onderwerpen van de Mendix Advanced training:

 1. (Sub)Microflows
 2. Error handling
 3. Debugging
 4. Data retrieval
 5. XPath
 6. Logging
 7. Security
 8. UI/UX

Leerdoelen

Nadat u deze training hebt gevolgd:

 • bent u in staat om de daadwerkelijke klantwensen te achterhalen door kritische vragen te stellen en de klant te challengen;
 • kunt u complexe architectuur keuzes maken door applicaties weg te zetten in bestaande landschappen en nieuwe functionaliteit toe te voegen aan bestaande modules;
 • kunt u de gevolgen overzien van de keuzes die u maakt bij het maken van een domeinmodel, pagina’s, modules en (sub)microflows;
 • kunt u een applicatie bouwen met verschillende performance eisen als uitgangspunt: always available, fast responding, high volume processing en high volume storage;
 • kunt u een afweging maken tussen verschillende security settings op entiteit en microflow niveau;
 • weet u hoe u rechten aan rollen toekent en wanneer u een nieuwe rol aanmaakt;
 • kunt u zelfstandig een deployment uitvoeren;
 • weet u hoe u errors afvangt en afwikkelt, en
 • weet u hoe u een feedback item accepteert, omzet naar een correct user story en afwikkelt.

Trainingen

Mendix Advanced

Hoe vaak:

3 dagen

Kosten:

€ 1500,- p.p. excl. BTW

Voor wie:

Voor studenten, young professionals en beginnende/ervaren engineers

Boeken


Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.