CAPE Groep

Actueel

Kennis, nieuwtjes, actualiteiten en meer!

Locatie Utrecht

Nieuwe vestiging CAPE Groep in Utrecht

Sinds 1 oktober 2021 heeft CAPE Groep een nieuwe vestiging geopend in Utrecht. Naast ons kantoor aan het Transportcentrum 16 in Enschede, zijn we nu ook te vinden aan de Atoomweg 350 in Utrecht. Een mooie ontwikkeling voor CAPE!

Lees meer ..
Agile volwassenheidsmodel

Agile volwassenheidsmodel voor digitale transformatie

Een tool voor het meten van de volwassenheid van agile digitale transformatie binnen een organisatie: Thomas Teunissen realiseerde het in zijn Master Thesis onderzoek bij CAPE Groep. In dit blog lees je meer over zijn onderzoek en de toepassing van de tool in de praktijk.

Lees meer ..
Gartner Magic Quadrant MXDP

Mendix opnieuw leider in Gartner® Magic Quadrant™

Multiexperience Development Platforms zijn platforms voor developers om efficiënt en snel applicaties te bouwen, met een goede user experience. Mendix is opnieuw #1 in Gartner’s Magic Quadrant voor Multiexperience Development Platforms (MXDP). Voor de derde keer op rij hebben zij deze prestatie behaald!

Lees meer ..

De week van Chelsea – Team Receptacles

Vaak krijgen wij, met name onze consultants, de vraag: wat doen jullie nou eigenlijk precies bij CAPE? Graag laten wij jullie aan de hand van verhalen van onze medewerkers zien wat wij precies doen, en hoe een werkweek als consultant bij CAPE eruit ziet. Daarom zijn wij begonnen met ‘de week van’, waarin wij elke week een inkijkje geven bij verschillende CAPE teams. Lees meer over de week van Chelsea, team Receptacles!

Lees meer ..

Webinar ‘How PostNL easily monitors & controls their mission critical business processes 24/7’

In het steeds complexer, geavanceerd en groter wordende (Mendix) IT-landschap van organisaties, ter ondersteuning van bedrijfskritische processen, is het lastig om grip te krijgen en houden over wat er gebeurt in de systemen. De grote impact van het (gedeeltelijk) uitvallen van systemen, zorgt voor een toenemend belang van het dagelijks monitoren van bedrijfskritische applicaties. Zonder goede monitor tools wordt een incident pas gedetecteerd wanneer het kwaad al geschied is. Leer in dit webinar hoe PostNL hiermee omgaat. Schrijf je nu in!

Lees meer ..
spotmarkt webscraper vrachtwagen

Geautomatiseerd vracht opzoeken in spotmarkten

Transportbedrijven hebben vaak te maken met ‘empty runs’. Een vrachtwagen die rijdt zonder vracht is erg kostbaar voor transportbedrijven. Om transportefficiëntie te verhogen maken transportbedrijven gebruik van online vrachtportalen, ook wel ‘spotmarkten’ genoemd. Voor zijn afstudeeronderzoek maakte Consultant Rick een prototype van een applicatie die automatisch vracht opzoekt, zodat transportbedrijven efficiënter, effectiever en betrouwbaarder vracht kunnen zoeken op de spotmarkt. Lees er hier meer over!

Lees meer ..
power bi embedded

CAPE Groep integreert Mendix en Business Intelligence

Om Business Intelligence (BI) makkelijk te kunnen integreren in Mendix applicaties bouwde onze innovatietak een custom widget. Door middel van de widget wordt het eenvoudig om BI te gebruiken, zonder voor iedere uitzonderlijke case toestemming aan te hoeven vragen. Lees hier meer over de widget en het embedden van BI in Mendix applicaties.

Lees meer ..
Carthago ICT

CAPE Groep en Carthago ICT bundelen krachten

CAPE Groep heeft Carthago ICT, een sterke speler in de realisatie van maatwerk ICT-systemen, met ingang van 1 januari 2021 overgenomen. Het management van beide bedrijven blijft vanuit eigen merk en identiteit verantwoordelijk voor het uitbouwen van de ondernemingen.

Lees meer ..

Zakenvriend van het Prinses Máxima Centrum

CAPE Groep draagt bij aan de missie van het Prinses Máxima Centrum ‘ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven’. Lees hier meer over wat het inhoudt om Zakenvriend van het Prinses Máxima Centrum te zijn.

Lees meer ..
Port of Twente

Port of Twente

Wij zijn lid van Port of Twente! Port of Twente bundelt haar krachten om de belangen van logistiek(e) (gerelateerde) ondernemingen in Twente te behartigen. Twente is een belangrijke spil in de internationale logistiek, en de poort naar de rest van Europa. CAPE Groep zorgt voor digitale transformatie van organisaties, met het merendeel van de omzet afkomstig uit de transport en Logistiek. CEO Rob ter Brugge vertelt meer..

Lees meer ..
FD Gazellen 2020

Wij zijn FD Gazelle 2020!

We zijn enorm trots! Net als in de voorgaande jaren behoren wij tot de FD Gazellen van de regio Oost. Dit betekent dat wij één van de 772 snelst groeiende bedrijven van 2020 zijn. De digitale uitreiking vindt plaats op 19 november, dan zullen we weten of we een award binnen slepen. 

Lees meer ..

How to build a scan app with native mobile

Watch the video to find out how to build a scan app with native mobile. PostNL’s Product Owner David, CAPE Groep’s consultant Sylvia and Program Manager Arthur will show you how they built it in practice at PostNL and will give you a demo. The video was recorded for Mendix World 2020.

Lees meer ..