CAPE Groep

Actueel

De bouw, logistiek en supply chain zijn dynamische en continu veranderende werelden. Er zijn veel uitdagingen. Niet alleen op het gebied van duurzaamheid, maar ook binnen ketensamenwerkingen. Het digitaliseren en automatiseren van het proces geeft concurrentievoordeel en biedt inzicht en controle op de logistieke operatie.

Doe grensverleggende inspiratie op en lees hier welke ontwikkelingen er plaatsvinden. CAPE Groep heeft voor u interessante thema’s en updates verzameld  lees hier welke ontwikkelingen er plaatsvinden. 

Dev & Ops of DevOps. Wat kies jij?

Het digitale landschap verandert in razend tempo. De ingezette digitale transformatie raakt letterlijk elk bedrijf: De gemiddelde leeftijd van een bedrijf in de Amerikaanse Top 500 is teruggelopen van 60 jaar in de jaren 50 tot minder dan 20 tegenwoordig. Oorzaak: disruptive technology!

Lees meer ..
Top view of an ocean carrier at the harbour.

Predicting arrival times of container vessels

Een Nederlandse logistieke dienstverlener (Logistic Service Provider, LSP) ervaart dat er vaak (veel) verschil zit tussen de verwachte aankomsttijd die gecommuniceerd wordt naar de klant (Estimated Time of Arrival, ETA) en de werkelijke aankomsttijd van een order. Dit verschil ontstaat doordat de LSP de aankomsttijd van een order uitsluitend baseert op het vaarschema van de uitvoerende rederij.

Lees meer ..
Vijf medewerkers van CAPE Groep.

‘Als het rustig en comfortabel wordt krijg ik de kriebels’

Het is vrijdagochtend en we zitten met vijf collega’s in één van de inspirerende ruimtes in het nieuwe aangebouwde kantoorgedeelte van CAPE Groep. Op vrijdag zijn alle collega’s binnen. Dat is leuk en belangrijk, want op deze manier spreekt iedereen elkaar. Zo blijven we ‘connected’! We blijven op de hoogte van de verschillende projecten en kunnen eenvoudig over prangende vragen sparren. Ook houden we op ‘Social Friday’ interne kennissessies over nieuwe

Lees meer ..
Top view of an ocean carrier at the harbour.

Visualizing ocean carrier performance

De maritieme sector heeft een slechte reputatie met het op tijd komen van de schepen. In 2018 voer slechts 62,3% van de schepen volgens schema. Logistieke dienstverleners (Logistic Service Providers, LSP’s) hebben moeite met het contracteren van de beste vervoerders voor de verschillende bestemmingen. Op dit moment worden vervoerders vaak gecontracteerd op basis van prijs, omdat er geen complete en actuele informatie van hun prestaties beschikbaar is. Dit onderzoek geeft een oplossing voor het visualiseren en vergelijken van de prestaties van vervoerders.

Lees meer ..
Back-end page with brackets but without codes.

Waarom low-code cruciaal is bij digitale transformatie

De continu veranderende bedrijfsomgeving en -voering vragen, logischerwijs, om een continu veranderend IT-landschap. Eén enkele applicatie die de organisatie jarenlang moet dienen, is vanuit een business oogpunt niet meer gewenst. Organisaties moeten digitaal transformeren. In de laatste jaren is er geprobeerd om de dynamiek van het leveren van applicaties te veranderen met behulp van aanpak, traditionele high-code oplossingen of het introduceren van standaard frameworks.

Lees meer ..
Highway with light flashes from cars that pass by.

Digitale transformatie, wat betekent dat eigenlijk?

Elk bedrijf wil digitaal transformeren, maar wat betekent digitale transformatie eigenlijk?
Voor sommige leidinggevenden draait het compleet om techniek, voor anderen is het een nieuwe manier om met klanten samen te werken. Maar voor een groep gaat dat niet ver genoeg en draait het om een geheel nieuwe manier van zakendoen.

Lees meer ..

Ontvang 2 tickets voor Dauwpop!

25 jaar feest, 25 jaar Dauwpop
Traditiegetrouw hét tofste festival tijdens Hemelvaartsdag in Oost Nederland, met onder andere de Kaiser Chiefs, Ronnie Flex, Nothing But Thieves en De Staat. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure.

Lees meer ..
World map at night with abstract network lines

Win a kick-start package and launch your Mendix initiative!

Deliver provable business value
In order to drive digital innovation at scale and deliver new applications rapidly, you need to build a solid foundation for success. CAPE Groep has their proven approach to success composed into a one day kick-start package. This kick-start package consists of several workshops that provide you with the opportunity to launch your first initiative swiftly with the highest chance of success: a unique combination of short time to value and high first time right!

Lees meer ..

Whitepaper Control Tower

Succesvolle supply chains nemen beslissingen op basis van de juiste informatie.

Hierbij gaat niet over de fysieke distributie van goederen, maar in het bijzonder over slimmere informatie- en waardestromen. Supply Chain Orchestration vereist de nieuwste technologie, geavanceerde softwareconcepten en logistieke professionals. Na het lezen van deze whitepaper weet u wat een supply chain control tower inhoudt, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en welke succesfactoren een succesvolle implementatie van een supply chain control tower bepalen.

Lees meer ..