CAPE Groep

Actueel

Kennis, nieuwtjes, actualiteiten en meer!

How to build a scan app with native mobile

Watch the video to find out how to build a scan app with native mobile. PostNL’s Product Owner David, CAPE Groep’s consultant Sylvia and Program Manager Arthur will show you how they built it in practice at PostNL and will give you a demo. The video was recorded for Mendix World 2020.

Lees meer ..
order management en planning

PostNL TGN live!

Deze order management en planningsapplicatie is de spin in het web van hét logistieke netwerk voor business pakketten. Lees hier over dit toffe project!

Lees meer ..
Studeren in Enschede

Studeren in Enschede

In het artikel van UToday over studeren in Enschede, komt naar voren dat bedrijven in de directe omgeving weinig zichtbaar zijn bij studenten en dat het ontbreekt aan contact met het bedrijfsleven tijdens de studie. Het gevolg is dat studenten niet vaak zullen blijven plakken en sneller naar het westen trekken. Dit is natuurlijk zonde, omdat ook bedrijven in de regio studenten veel te bieden hebben.

Lees meer ..
control tower

Webinar Control Tower

Ervaart u ook dat IT en slimme platformen onmisbaar zijn in uw 4PL dienstverlening? Wilt u snel en overzichtelijk inzicht hebben over alle informatie binnen uw logistieke keten en wilt u te allen tijde in verbinding staan met leveranciers en klanten? Meld u aan voor het webinar Control Tower, dat plaatsvindt op 28 november om 10:30 uur.

Lees meer ..
ict en logistiek 2019

Seminar ICT & Logistiek Kien Logistics Management en CAPE Groep

Control Tower optimalisatie met technologieën van nu. CAPE Groep zal op 6 november, tijdens ICT & Logistiek in de Jaarbeurs in Utrecht, samen met Michiel Brokke van Kien Logistics Management, spreken over Control Tower optimalisatie met technologieën van nu. Deze samenwerking komt voort uit het TKI Dinalog consortium project ‘Autonomous Logistic Miners for SMEs’.

Lees meer ..

FD Gazellen 2019

Winnaar FD Gazellen 2019 Trots! Wij zijn ook dit jaar één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland, en daarmee FD Gazelle 2019. Dit is een prijs die wordt uitgereikt door het Financieel Dagblad.  We groeien hard op het gebied van omzet, winst en personeel. Dit laatste heeft gemaakt dat wij dit jaar de oppervlakte

Lees meer ..
Ontbijtsessie 31 oktober

31 oktober 2019 – Ontbijt- en kennissessie

Welk integratietype past bij uw IT-landschap? Meld u hier aan voor de ontbijt- en kennissessie van 31 oktober in Apeldoorn. Leer meer over de trends, valkuilen en best practices van het bepalen van de juiste integratiestrategie. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer ..

Wat is IoT en waarom is het relevant?

Er wordt en is (al) veel geschreven over Internet of Things (IoT). Het wordt vaak in verband gebracht met de ‘toekomst’ en de radicale veranderingen die het zal brengen in onze manier van leven en ondernemen. Misschien vraag je je af of en wanneer dit dan écht werkelijkheid gaat worden, want de levenscyclus van IoT bevindt zich al langere tijd in de adoptiefase. Is IoT alleen een hype of voegt het echt waarde toe? Hoe kunnen organisaties dan waarde creëren met IoT?

Lees meer ..
Beschrijving fasen DevOps team.

Dev & Ops of DevOps. Wat kies jij?

Het digitale landschap verandert in razend tempo. De ingezette digitale transformatie raakt letterlijk elk bedrijf: De gemiddelde leeftijd van een bedrijf in de Amerikaanse Top 500 is teruggelopen van 60 jaar in de jaren 50 tot minder dan 20 tegenwoordig. Oorzaak: disruptive technology!

Lees meer ..
Top view of an ocean carrier at the harbour.

Predicting arrival times of container vessels

Een Nederlandse logistieke dienstverlener (Logistic Service Provider, LSP) ervaart dat er vaak (veel) verschil zit tussen de verwachte aankomsttijd die gecommuniceerd wordt naar de klant (Estimated Time of Arrival, ETA) en de werkelijke aankomsttijd van een order. Dit verschil ontstaat doordat de LSP de aankomsttijd van een order uitsluitend baseert op het vaarschema van de uitvoerende rederij.

Lees meer ..
Vijf medewerkers van CAPE Groep.

‘Als het rustig en comfortabel wordt krijg ik de kriebels’

Het is vrijdagochtend en we zitten met vijf collega’s in één van de inspirerende ruimtes in het nieuwe aangebouwde kantoorgedeelte van CAPE Groep. Op vrijdag zijn alle collega’s binnen. Dat is leuk en belangrijk, want op deze manier spreekt iedereen elkaar. Zo blijven we ‘connected’! We blijven op de hoogte van de verschillende projecten en kunnen eenvoudig over prangende vragen sparren. Ook houden we op ‘Social Friday’ interne kennissessies over nieuwe

Lees meer ..
Top view of an ocean carrier at the harbour.

Visualizing ocean carrier performance

De maritieme sector heeft een slechte reputatie met het op tijd komen van de schepen. In 2018 voer slechts 62,3% van de schepen volgens schema. Logistieke dienstverleners (Logistic Service Providers, LSP’s) hebben moeite met het contracteren van de beste vervoerders voor de verschillende bestemmingen. Op dit moment worden vervoerders vaak gecontracteerd op basis van prijs, omdat er geen complete en actuele informatie van hun prestaties beschikbaar is. Dit onderzoek geeft een oplossing voor het visualiseren en vergelijken van de prestaties van vervoerders.

Lees meer ..
Scherm met codes.

Waarom low-code cruciaal is bij digitale transformatie

De continu veranderende bedrijfsomgeving en -voering vragen, logischerwijs, om een continu veranderend IT-landschap. Eén enkele applicatie die de organisatie jarenlang moet dienen, is vanuit een business oogpunt niet meer gewenst. Organisaties moeten digitaal transformeren. In de laatste jaren is er geprobeerd om de dynamiek van het leveren van applicaties te veranderen met behulp van aanpak, traditionele high-code oplossingen of het introduceren van standaard frameworks.

Lees meer ..
Highway with light flashes from cars that pass by.

Digitale transformatie, wat betekent dat eigenlijk?

Elk bedrijf wil digitaal transformeren, maar wat betekent digitale transformatie eigenlijk?
Voor sommige leidinggevenden draait het compleet om techniek, voor anderen is het een nieuwe manier om met klanten samen te werken. Maar voor een groep gaat dat niet ver genoeg en draait het om een geheel nieuwe manier van zakendoen.

Lees meer ..

Ontvang 2 tickets voor Dauwpop!

25 jaar feest, 25 jaar Dauwpop
Traditiegetrouw hét tofste festival tijdens Hemelvaartsdag in Oost Nederland, met onder andere de Kaiser Chiefs, Ronnie Flex, Nothing But Thieves en De Staat. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure.

Lees meer ..
World map at night with abstract network lines

Win a kick-start package and launch your Mendix initiative!

Deliver provable business value
In order to drive digital innovation at scale and deliver new applications rapidly, you need to build a solid foundation for success. CAPE Groep has their proven approach to success composed into a one day kick-start package. This kick-start package consists of several workshops that provide you with the opportunity to launch your first initiative swiftly with the highest chance of success: a unique combination of short time to value and high first time right!

Lees meer ..

Whitepaper Control Tower

Succesvolle supply chains nemen beslissingen op basis van de juiste informatie.

Hierbij gaat niet over de fysieke distributie van goederen, maar in het bijzonder over slimmere informatie- en waardestromen.

Lees meer ..

Mendix Certified Support Partner

CAPE Systems Integration is door Mendix benoemd tot Mendix Certified Support Partner.

Deze status wordt door Mendix toegekend aan partners die beschikken over de juiste mensen, kennis, tools en processen om ook het beheer van Mendix-applicaties op het hoogste niveau uit te voeren. Uit deze benoeming blijkt dat klanten van CAPE 24/7/365 kunnen terugvallen op een gecertificeerde support- en beheerafdeling.

Lees meer ..
Medewerkers van CAPE Groep met ISO certificaat 2019

ISO 27001 certificaat

Na een uitgebreid en zorgvuldig traject wordt aan CAPE Groep Holding op 17 september het ISO 27001 certificaat uitgereikt. Met de implementatie van het ISO 27001 Information Security Management System heeft CAPE een informatiebeveiligingssysteem (ISMS) opgezet dat ligt verankerd in de bedrijfsvoering, cultuur, en technologie van de organisatie. De certificering werd uitgevoerd door Digitrust

Lees meer ..