CAPE Groep
power bi embedded

CAPE Groep integreert Mendix en Business Intelligence

Vanuit onze innovatietak zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van noviteiten die onze consultants helpen om beter en makkelijker applicaties en integraties te kunnen ontwikkelen. Wijzelf en veel van onze klanten maken gebruik van Business Intelligence (BI) oplossingen. Tot op heden konden wij dit alleen op zichzelf gebruiken en nog niet makkelijk embedden in onze Mendix applicaties. Op verzoek van onze klanten hebben we een widget ontwikkeld die BI rapporten ook in Mendix laat zien en het dus mogelijk maakt om BI te embedden in Mendix applicaties. Wij kunnen embedded BI nu full service aanbieden bij (toekomstige) klanten, maar zij kunnen ook kiezen om de widget te gebruiken om zelf BI te embedden.

De eerste oplossing die wij embedded aanbieden is Power BI. Deze Business Intelligence service van Microsoft geeft real time gegevens overzichtelijk weer op ieder device, door middel van klikbare dashboards. De visuele dashboards en reports zorgen ervoor dat data makkelijk te analyseren is.
Nu we BI hebben geïntegreerd in Mendix kunnen we ervan profiteren dat rapporten ook direct voor externen en gebruikers zonder BI account inzichtelijk zijn. Daarnaast hoeven gebruikers geen aparte BI applicatie te openen om hun rapporten te bekijken, maar kunnen de rapporten bekeken worden in de bestaande applicaties. Op deze manier wordt het mogelijk om de belangrijkste stuurdata van een organisatie uit verschillende applicaties inzichtelijk te maken op één plek en voor iedere gebruiker een aangepast dashboard weer te geven.

Voorbeeld: Voor een B2B commerce organisatie wordt het mogelijk om klant-specifieke rapporten te tonen in klantportalen. Klanten krijgen dan ieder dezelfde weergave van het rapport maar dan met hun eigen data erin. Communicatie met klanten wordt hierdoor vereenvoudigd, omdat het altijd up-to-date is en de overzichten beschikbaar zijn wanneer het nodig is.

Wanneer je gebruik maakt van embedded Power BI in Mendix, is het mogelijk om data af te schermen op basis van de gebruiker die op dat moment ingelogd is in de applicatie. Hierdoor zijn weinig tot geen aanpassingen nodig in de bestaande rollen- en rechtenstructuur van een applicatie. De custom widget is eenvoudig te implementeren in elke Mendix applicatie, het is een kwestie van plug & play. Er hoeft in dit geval niet voor elke individuele case toestemming voor Power BI aangevraagd te worden. Het aanschaffen van deze widget scheelt veel tijd en kosten om aanvragen te doen om Power BI te embedden.

Power BI embedded
Voorbeeld van een BI rapportage in een Mendix applicatie

Deze widget gebruiken?
Benieuwd naar het gebruik van Power BI embedded in uw organisatie, of hoe jij als Mendix ontwikkelaar deze widget kunt gebruiken? Neem contact op met Mart Busger op Vollenbroek (CAPE consultant en ontwikkelaar van de widget, m.busger@capegroep.nl).

Over CAPE Groep
CAPE Groep is een advies-, opleidings- en technologiebedrijf. We ondersteunen organisaties bij het ontwerpen en implementeren van hun digitale transformatie. Meer weten over CAPE Groep? Klik hier.

Deel dit artikel:

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook