CAPE Groep
Lavans

Vervangen van bedrijfskritische legacy systemen

"Lavans klaar voor de toekomst door o.a. het vervangen van AS/400 systemen met low-code technologie"

Lavans is expert in bedrijfskleding, vloer- en sanitaire hygiëne. Zij ontzorgen hun klanten door verschillende producten te verhuren en daarnaast te wassen, repareren of vervangen. Hygiëne is, zeker in deze tijd, noodzakelijk en zal altijd een hoge prioriteit hebben. Je wil je er als bedrijf alleen liever niet druk over hoeven maken. Laat dat maar over aan Lavans!

Al jaren is Lavans bezig met het automatiseren van hun processen, zodat ze hun klanten zo goed mogelijk kunnen bedienen. Voor hen bepaalt automatisering voor een groot deel hoe je werkt met de klant en met elkaar, en zorgt het voor een voordeel ten opzichte van concurrentie. Lees verder om erachter te komen hoe!

AS/400 niet langer duurzaam
Lavans maakte, voordat CAPE in beeld kwam, gebruik van AS/400 met maatwerk software voor hun bedrijfskritische systemen. Na 20 jaar liep AS/400 langzaam ten einde; Lavans voorzag geen nieuwe ontwikkelingen meer en programmeurs op AS/400 werden steeds zeldzamer. Het zit in het DNA van het familiebedrijf om altijd op zoek te gaan naar verbeteringen. Maar wat is dan een goede oplossing voor deze kwestie? Waarmee ondervang je de maatwerksystemen waar je al 20 jaar op kan bouwen? Een oplossing die alle pro’s van AS/400 heeft en daarnaast alle cons opvangt, namelijk een oplossing die wél:

Een partner in low-code technologie
Het antwoord is Mendix, in combinatie met een passende partner. Vanwege de grafische weergave kunnen niet-techneuten de logica volgen van wat er geprogrammeerd/gemodelleerd is. ‘Je kunt het zo gek niet noemen; met alle nieuwe ontwikkelingen kun je mee’ aldus Piet Heerkens, directeur van Lavans.

Als Mendix-partner werd CAPE Groep uitgenodigd en er was meteen een goede klik tussen de twee bedrijven, met name vanwege de no-nonsense houding van beide kanten. Dit is de basis voor een goede samenwerking. Daarnaast is het voor Lavans een pre dat CAPE op locatie ontwikkelt en daarmee korte lijntjes hanteert. In plaats van dat er één projectleider naar Lavans komt om besproken zaken door te geven, komen alle ontwikkelaars eens per week naar het kantoor in Helmond. CAPE voegt daad bij het woord, ook als het een keer niet lukt. Dit zorgt voor vertrouwen.

De oplossing
Wat Lavans samen met CAPE Groep gebouwd heeft raakt de hele organisatie; van offertes tot aan facturatie. Het stuurt het productieproces aan en, door middel van een mobiele app, ook de chauffeurs die naar klanten gaan. Deze worden van routes voorzien en worden geïnformeerd over wat er moet gebeuren bij de betreffende klant. De gebouwde Textiel & Kleding Management Systemen (TMS & KMS) vervangen legacy (AS/400) systemen, en er wordt continu op doorontwikkeld. Er is geen werkplek die niet met de systemen te maken heeft, behalve die van de directeur zelf.

Daarnaast is er voor het net geopende atelier van Lavans in Macedonië een Mendix applicatie gebouwd die ondersteunend is aan het produceren en leveren van bedrijfskleding. Het zorgt voor het plannen van orders, het in kaart brengen van de benodigde materialen en het opmaken van de juiste documentatie voor het vervoer van de kleding van Macedonië naar Nederland.

Gaaf dat dit alles wordt aangestuurd door deze low-code systemen, maar wat is de impact op de business?
Zoals al werd gezegd bepalen deze applicaties de manier van werken binnen Lavans. Door het ontsluiten van gegevens voor alle medewerkers kunnen klanten beter bediend worden. Informatie is voor iedereen beschikbaar. Je zou alles kunnen ‘dicht timmeren’, maar juist door dat niet te doen zorgt Lavans ervoor dat zij nét dat stapje extra kunnen zetten ten opzichte van concurrenten. Dit is het geheime wapen van Lavans.

Tip van Lavans: Blijf openstaan voor nieuwe technologieën, veel lezen, logisch nadenken en goed luisteren naar wat anderen allemaal zeggen. Dat is de sleutel!
Piet Heerkens
Directeur Lavans

Over Lavans
Het familiebedrijf Lavans is gevestigd in Helmond en bestaat sinds 1928. Ze zijn uitgegroeid tot één van de beste wasserijen ter wereld, met 200 medewerkers en 10.000 klanten. Hun missie is om de beste facilitaire dienstverlener te zijn door samen te werken aan duurzame oplossingen. Meer weten over Lavans? Ga naar www.lavans.nl.

Over CAPE Groep
Organisaties moeten veranderen om vooruit te gaan en om van waarde te blijven moeten zij digitaal transformeren. CAPE Groep helpt hierbij. Wij bouwen low-code maatwerk applicaties en integraties voor onze klanten, zodat zij hun concurrentiekracht kunnen verhogen. Meer weten over CAPE Groep? Klik hier.

Deel dit artikel:

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook