CAPE Groep
wintersport

Het verhaal van Xavier

Xavier Veul
Consultant bij CAPE Groep

Ik ben Xavier, 26 jaar. Ik werk nu een aantal maanden als consultant bij CAPE Groep. Als je verder leest kom je meer over mij en mijn werk te weten!

Omschrijf jezelf in een paar zinnen.

Anderen zouden mij omschrijven als enthousiast, leergierig en altijd in voor nieuwe dingen. Verder ben ik een echte (winter)sporter. Ik heb al talloze sporten uitgeprobeerd, zoals voetbal, tennis, padel en unihockey. Oorspronkelijk kom ik uit Utrecht maar ik woon in Enschede, waar ik ook gestudeerd heb.

Welke opleiding heb je afgerond?

Werktuigbouwkunde aan de UT in Enschede. Ik koos voor Enschede boven Delft of Eindhoven vanwege de Twentse nuchterheid. Na mijn bachelor ben ik de master Productie Management gaan doen, omdat ik praktische waarde wilde toevoegen in plaats van diep de theorie in te gaan. Ik los liever concreet dingen op om de business vooruit te helpen.

Twente of de Randstad?

Klik hier om te zien wat Xavier kiest!

Allebei!

De Randstad voor vrienden en familie, maar als die allemaal hier zouden zitten zou ik voor de Twentse cultuur gaan!


Wat houdt jouw functie bij CAPE in?


Als consultant bouw en onderhoud ik, met mijn team, applicaties voor de klant. In het begin heb ik verschillende teams leren kennen. Elke keer werd ik heel goed opgevangen door mijn collega’s in de verschillende teams. Sinds kort zit ik in een DevOps team van een project bij PostNL. Dit betekent dat je nieuwe features toevoegt (Dev) én de applicatie gezond houdt (Ops).

Hoe ben je bij CAPE Groep terecht gekomen?

Een huisgenoot bekeek de website en zei direct: “dít is wat voor jou!”. Ik vind het leuk om puzzels op te lossen; daar kan ik me helemaal in verliezen. Ik ben dan zo gefocust dat een dag voor mijn gevoel binnen 2 minuten voorbij is. Een combinatie tussen business en IT leek mij dus wel wat. Uit ervaring weet ik dat er bij bedrijven vaak een verbeterslag ligt op IT-gebied. Applicatieontwikkeling met low-code klonk mij dan ook als een gat in de markt in de oren. Het verbaasde me hoe makkelijk het eigenlijk is om processen te automatiseren en hoe moeilijk erover gedacht wordt. Hier wilde ik me graag in ontwikkelen.

Backpacken of kamperen?

Klik hier om te zien wat Xavier kiest!

Kamperen!

Ik ben niet perse een reistype, maar als ik moet kiezen dan eerder kamperen. Eigenlijk ben ik meer van de citytrips.

Had je al eerder van Mendix, de technologie die wij onder andere gebruiken, gehoord?

Nee, ik was totaal niet bekend met Mendix of low-code applicatie ontwikkeling. Maar als je een klein beetje ervaring hebt met andere software dan is het logisch en vrij snel te begrijpen. Met een goed stel hersens en veel motivatie kom je sowieso al heel ver. Ik verbaasde me erover hoe snel je het onder de knie hebt.

Kroeg of club?

Klik hier om te zien wat Xavier kiest!

Club!

Ik hou ervan! Aan het eind van de avond moet je even je energie kwijt; dansen en biertjes drinken. Ouwehoeren zoals in de kroeg kan ook prima in de club.

Nu je hier een tijdje werkzaam bent: wat is het beeld dat jij in de afgelopen periode gevormd hebt van CAPE Groep?

Mijn ervaring tot nu toe is heel positief. Je wordt erg vrij gelaten en je krijgt meteen het vertrouwen om verantwoordelijkheid te nemen. De lijntjes zijn kort en collega’s enthousiast. Verder is de sfeer heel open en kun je bij iedereen terecht voor hulp of een praatje. Vrijdag vind ik het gezelligst, dan is iedereen op kantoor in Enschede. Eén keer in de maand is Social Friday, waar actuele onderwerpen binnen CAPE besproken worden met een biertje erbij. Daarnaast worden er vaak leuke activiteiten en uitjes met het team georganiseerd.

Wat maakt jouw werk bij CAPE leuk?

Het leukste vind ik het werken in teams. Ik probeer me daar zo goed mogelijk in te ontwikkelen en krijg daar alle ruimte voor bij CAPE. Je gaat echt samen voor een doel, dat is erg motiverend. Het zijn dan ook mijn collega’s en de positieve sfeer die mijn dag maken! Dit was zelfs zo in de corona tijd toen iedereen thuis werkte.

Gamen of Netflixen?

Klik hier om te zien wat Xavier kiest!

Allebei!

Voornamelijk Netflix, bij gebrek aan vrije tijd om te gamen. Ik ga ’s avonds toch liever sporten. Ik game wel graag maar minder vaak.

Door het coronavirus kon je nog niet meteen op locatie bij de klant werken: hoe zagen jouw dagen er toen uit?

Het was gek om als consultant alleen contact te hebben met de klant via videobellen. Tijdens het thuiswerken werden extra stand-ups met het team ingepland. Ook waren er vaste digitale koffie momentjes zodat je even luchtig met je team kon babbelen, zoals normaal gesproken bij de koffieautomaat. In mijn studentenhuis zat ik gelukkig nooit alleen te werken. Dat ik nu weer op kantoor kan werken geeft structuur en het is fijn om privé en werk weer gescheiden te hebben. Wat ik heel jammer vond is dat de CAPE wintersporttrip niet door kon gaan door corona, ik had me er erg op verheugd dus dat was flink balen.

Tot slot: Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Kip. Vooral van die kleine kippenpootjes. Maar een broodje kroket mag ook.

Deel dit artikel:

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

 

Wil jij ook werken bij CAPE Groep?