CAPE Groep
Mendix world
Martin Leppen
Martin Leppen

Consultant bij CAPE Groep

Mendix World 2.0: deze sessies mag je niet missen!

Dat Mendix World er dit jaar compleet anders uitziet dan voorgaande edities, is geen verrassing. Als het aankomt op bijwonen van sessies betekent ‘anders’ in dit geval zeker niet dat het slechter is. Doordat alles online en voor langere tijd beschikbaar is, is er geen risico meer op overlappende sessies die je beide graag had willen zien. Dit betekent echter wel dat je in principe alles zou kunnen bekijken. Daar zou je, gezien de hoeveelheid, een paar dagen zoet mee kunnen zijn. Daarom wil ik jullie hiermee helpen en zal ik mijn tips voor de meest interessante en veelbelovende sessies met jullie delen!

Lead the way
Mendix World 2020 2.0 bestaat dit jaar uit zowel on-demand als live sessies. De on-demand sessies in drie hoofdonderdelen opgedeeld. Onder de Lead the Way categorie staan sessies die bedrijven ondersteunen in het inrichten en volwassen maken van hun low-code, agile projectportfolio. Hiervoor kan ik met name de sessies:

  • The Future of Citizen Development
  • Establishing Your Mobile Architecture Strategy

aanbevelen. Deze sessies kunnen helpen bij het uitbreiden van wíé binnen een organisatie apps kunnen bouwen, en een richtlijn bieden bij het bepalen van het type (mobiele) apps dat gebouwd zou moeten worden.

Discover What’s Possible
De Discover What’s Possible categorie bevat praktijkervaringen van bedrijven die succesvolle projecten met Mendix hebben opgeleverd. De branche waarin je werkzaam bent is natuurlijk van grote invloed op welke sessies mogelijk interessant zijn. Persoonlijk ga ik zeker luisteren naar Leon Schipper die als Solution Architect voor het IT-team van de stad Rotterdam zal praten over hoe in drie jaar tijd meer dan 60 low-code applicaties zijn opgeleverd en nog 20 momenteel in productie zijn. Daarnaast maak ik tijd vrij voor de sessie van PostNL samen met mijn collega’s van CAPE Groep, over het PostNL Order Management systeem, waar dagelijks miljoenen orders doorheen lopen.

De titels van deze sessies zijn:

  • Make it Happen: A Scalable Architecture Serving Over 650,000 Citizens with the City of Rotterdam
  • PostNL Order Management System: Processing 1.5 Million Orders Daily with a Mendix App

Build the Future
Onder de Build the Future categorie vallen de sessies die echt op de Mendix-ontwikkelaar gericht zijn. In het huidige mobiele tijdperk gaat mijn voorkeur binnen deze categorie uit naar de sessies die gericht zijn op Native Mobile development en de sessies die ook nog eens helpen met het mooier maken van deze mobiele apps. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Designing for 24/7 Use: Offline-First Mobile App Development
  • Designing Consumer-Grade Mobile Apps with Mendix 
  • Building Apps with Beautiful UI Design.

Live sessies
Met betrekking tot de live sessies is het natuurlijk afhankelijk van iedereen zijn of haar agenda, maar probeer uiteraard vooral de Executive Opening Keynote niet te missen. Ikzelf ga natuurlijk ook kijken naar de sessie How To Build A Scan App with Native Mobile van mijn collega’s, wederom in samenwerking met PostNL. Zij laten zien hoe je native scan apps kan bouwen met Mendix. 

Klik hier voor het volledige programma van Mendix World 2.0, of kijk linksonder op deze pagina om je aan te melden.

Alvast veel kijkplezier!

Deel dit artikel:

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook