Informatie beschikbaar stellen en vastleggen bij de bron

Broekman Logistics is een fullservices logistiek bedrijf dat zee-, spoor-, en luchttransport registreert en opslaat. Het bedrijf is gevestigd in zowel Europa als Azië en is gespecialiseerd in forwarding, shipping, warehousing, distributie en breakbulk terminals.
“Structureel van realtime informatie voorzien. Altijd en overal.”

Drive

Wat was de behoefte van de organisatie?

Broekman Logistics wil klanten van realtime trackinginformatie voorzien, die altijd en overal beschikbaar is. Om dit te bewerkstelligen zijn nieuwe processen en flexibele IT-oplossingen nodig die snel gerealiseerd kunnen worden. Het voornaamste doel is informatie op juiste momenten beschikbaar te stellen en direct vast te leggen bij de bron, zonder dat er onnodige handelingen uitgevoerd hoeven te worden.

Do

“De applicatie ondersteunt het volledige los- en expeditieproces en is beschikbaar op desktop, tablet en mobiel.”

Hoe hebben we dit aangepakt?

Om haar ambitie waar te maken maakt Broekman gebruik van het Mendix-platform en de logistieke expertise van CAPE. In samenwerking met Broekman Logistics is CAPE Groep begonnen met een hackathon. Deze hackathon was er opgericht om samen creatieve oplossingen te genereren. Binnen vijf dagen was er al een basis gerealiseerd voor de applicatie. De gebruikersinterface werd direct met de gebruikers afgestemd, waardoor de app intuïtief en snel werkte. Hierna is de basis verder uitgebreid. Voor Broekman Logistics was het belangrijk dat de applicatie op verschillende devices goed te gebruiken is. CAPE Groep heeft de applicatie daarom responsive gemaakt voor desktop, tablet en mobiel. De applicatie ondersteunt het volledige los- en expeditieproces van de klant.

Deliver

Wat hebben we opgeleverd?

De applicatie die het volledige los- en expeditieproces van de klant ondersteunt, wordt “Broekman’s Distri Port” genoemd. De gebruikers hebben actueel inzicht via een realtime dashboard. Ook kan eventuele schade aan een vracht zowel voor als tijdens het lossen worden beoordeeld en daarna automatisch gekoppeld worden aan het voertuig en de order, zodat dit ook voor de gebruiker direct inzichtelijk is. Handmatige activiteiten zijn sterk gereduceerd waardoor het proces een stuk efficiënter is geworden.

Develop

“Met Mendix kunnen we snel nieuwe optimalisaties doorvoeren en voldoen aan de veranderende vraag”

Wat is het vervolg voor de toekomst?

Broekman wil end-to-end-visibility creëren en maakt daarom vol gebruik van Mendix én de expertise van CAPE. Omdat “Broekman’s Distri Port” is gebouwd in Mendix is de applicatie toekomstbestendig en kunnen gewenste aanpassingen snel worden doorgevoerd en daarmee een eerste app op weg naar volledige visibility van de keten.

Kunnen wij u helpen?

Digitale transformatie vormt hét instrument om ambities waar te maken. Hulp nodig? Wij vertalen strategische thema’s naar wendbare oplossingen. Snel en slim, samen met u.
CAPE GroepTransportcentrum 167547 RW Enschede
+31(0)88 2273477