Grip met GRIP

Plegt-Vos Bouwgroep is een landelijke bouwonderneming die zich bezighoudt met het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van onroerend goed. Het bedrijf werkt voor overheden, ontwikkelaars, beleggers, woningbouwcorporaties, zorginstellingen en bedrijven in heel Nederland. Bij alles wat het bedrijf doet, wordt gestreefd naar woon-, werk- en leefplezier.
'Onze operationele processen moeten staan als een huis, dat geeft overall een beter resultaat'

Drive

Wat was de behoefte van de organisatie?

In de afgelopen jaren heeft de bouwsector enorme vooruitgang geboekt op het gebied van efficiency. Tegelijkertijd worden de voorschriften steeds complexer, waardoor de hoeveelheid administratief werk alsmaar toeneemt. Om dit werk sneller en op een leukere manier te kunnen uitvoeren, wilde Plegt-Vos Bouwgroep het administratieve proces stroomlijnen met behulp van digitale technologie

Do

“Alles wat tijdens een project gebeurt, wordt digitaal bijgehouden en geregistreerd, waardoor het administratieve werk veel minder tijd in beslag neemt”

Hoe hebben we dit aangepakt?

In samenwerking met Plegt-Vos Bouwgroep hebben we een digitaal platform ontwikkeld: GRIP. Dit platform stroomlijnt de administratieve processen rondom de bouw: alles wat tijdens een project gebeurt, wordt digitaal bijgehouden en geregistreerd. Heel efficiënt, waardoor het administratieve werk veel minder tijd in beslag neemt. We startten het traject door samen met uitvoerders de bouw op te gaan en te kijken op welke punten we het proces konden verbeteren. De uitvoerders voorzagen ons direct van goede input. Een selecte groep heeft het door ons ontwikkelde platform vervolgens getest en er feedback op gegeven. GRIP sluit hierdoor volledig aan bij het proces van Plegt-Vos Bouwgroep

Deliver

Wat hebben we opgeleverd?

GRIP biedt inzicht. Informatie over een bouwproject is overal en voor alle betrokkenen toegankelijk op desktop, tablet en mobiel. Hierdoor is het een fluitje van een cent om de voortgang te bewaken, problemen te registreren en taken toe te wijzen. Aan het eind van het project beschikt Plegt-Vos Bouwgroep bovendien over een nauwkeurige historie die aantoont dat het project conform de geldende kwaliteits- en veiligheidseisen is gerealiseerd.

Develop

“Alle informatie is inzichtelijk, waardoor het bedrijf het gehele proces optimaal kan beheren.”

Wat is het vervolg voor de toekomst?

Plegt-Vos Bouwgroep heeft met Mendix en eMagiz alle administratieve processen rondom de bouw geoptimaliseerd. Het primaire proces is leidend en IT ondersteunt. Tegelijkertijd wordt in de keten informatie uitgewisseld op een gestandaardiseerde manier. eMagiz biedt de garantie en flexibiliteit om berichten op de juiste wijze te vertalen naar definities van ketenpartijen. Dit stelt Plegt-Vos Bouwgroep in staat om de dienstverlening te verbeteren, door te groeien en sneller te helpen. Alle informatie is inzichtelijk, waardoor het bedrijf het gehele proces optimaal kan beheren.

Kunnen wij u helpen?

Digitale transformatie vormt hét instrument om ambities waar te maken. Hulp nodig? Wij vertalen strategische thema’s naar wendbare oplossingen. Snel en slim, samen met u.
CAPE GroepTransportcentrum 167547 RW Enschede
+31(0)88 2273477