“Deze order management en planningsapplicatie is de spin in het web van hét logistieke netwerk voor business pakketten”

PostNL is het grootste en meest moderne netwerk voor post, pakketten en e-commerce in de Benelux. Wanneer je online een pakketje bestelt staat PostNL binnen een mum van tijd op de stoep. Deze service leveren ze zowel aan consumenten als aan bedrijven. Het Tijdgebonden Netwerk (TGN) doet dat binnen strakke tijdskaders van een half uur. Dat kan zowel eenmalig als structureel. PostNL TGN komt dan op een vaste dag en tijdstip al jouw brieven en pakketten ophalen of brengen.
“Het vervangen van de bedrijfskritische applicatie tijdens topdrukte was een soort open hart operatie”

Waar zorgt de order management en planningapplicatie voor?

  • Order management en plannen van tienduizenden orders per dag;
  • Deze planning van dagorders doorstuern naar 3.000 chauffeurs;
  • Verwerken van 250.000 statusupdates van gescande pakketten en doorsturen naar track & trace applicatie;
  • Real-time inzicht in de statussen van pakketten;
  • Mogelijkheden voor sturen op data en inspelen op de wensen van de klant;
  • Faciliteren van forse groei van PostNL.
Binnen een halfjaar heeft het DevOps-team van CAPE Groep en PostNL deze cruciale applicatie voor TGN vervangen terwijl de operatie gewoon doorging; een soort open hart operatie. En dat ook nog tijdens de traditionele drukte van Sinterklaas en Kerst. Zelfs de onverwachte drukte en uitdagingen tijdens de coronacrisis heeft het team niet weerhouden tot snelle oplevering te komen. COVID-19 zorgde ervoor dat het team na maanden van intensief contact elkaar alleen nog virtueel kon zien. Gelukkig waren ze al zo op elkaar ingespeeld en ging de communicatie tussen de teamleden al veel via digitale weg.

“Het is echt te danken aan de teamgeest, samenwerking, inzet en vaardigheden dat we met al deze uitdagingen het project binnen 6 maanden over de streep hebben getrokken. Een waanzinnig knappe prestatie!”

- David Ramp, Platform Owner Ordermanagement PostNL Logistic Solutions

Kunnen wij u helpen?

Digitale transformatie vormt hét instrument om ambities waar te maken. Hulp nodig? Wij vertalen strategische thema’s naar wendbare oplossingen. Snel en slim, samen met u.
CAPE GroepTransportcentrum 147547 RW Enschede
+31(0)88 2273477