Spring Global Delivery Solutions vermindert handmatig werk en fouten met de “MailTrack” applicatie

Spring Global Delivery Solutions biedt post-, pakket-, en retourservices aan bedrijven over de hele wereld. Als autonome broker verzorgt Spring, als onderdeel van PostNL, internationale zendingen via de meest betrouwbare netwerken.
'Vervangt veel handmatig werk dat hiervoor in Microsoft Excel werd gedaan'

Drive

Wat was de behoefte van de organisatie?

De complexiteit van de organisatie zit in het zorgvuldig traceren van de duizenden pakketten die onderweg zijn, over verschillende depots. Hiervoor is een geavanceerde IT-infrastructuur nodig. Spring GDS heeft jaren gebruik gemaakt van een standaard besturingssysteem om alle pakketten te kunnen traceren. Erwin Serlé, Manager Strategic IT Sourcing & Projects van Spring (GDS), vertelt dat er op elk moment van de dag vele interne specialisten bezig waren om duizenden pakketten te traceren in vijftien verschillende landen. Uiteindelijk bleek het standaard gehoste besturingssysteem niet afdoende te zijn om de processen te managen en was Spring opzoek naar een nieuwe, alomvattende applicatie.

Do

“Snelle ontwikkeling door gehanteerde methodologie”

Hoe hebben we dit aangepakt?

De nieuwe applicatie moest snel kunnen worden gemaakt en in gebruik kunnen worden genomen, zonder dat er gecompliceerde en langdurige analyses en ontwerpprocessen voor nodig waren. Dit kon mogelijk gemaakt worden door de methodologie die door CAPE Groep gehanteerd wordt. De applicatie wordt gemaakt in het Mendix-platform. Dit zorgt ervoor dat er nauw samengewerkt kan worden tijdens het ontwikkelingsproces. In negen sprints van elk drie weken ontwikkelden de experts van CAPE Groep de Mendix-applicatie “MailTrack” én een tweede aanvullende applicatie waarin de financiële afwikkeling wordt verzorgd.
Group of people discussing in a meeting room at CAPE Groep.

Deliver

Wat hebben we opgeleverd?

Vanuit de vraag van Spring heeft CAPE Groep de Mendix-applicatie “MailTrack” ontwikkeld. Veel handmatig werk, wat normaal gesproken door middel van Microsoft Excel werd gedaan, is nu geautomatiseerd. Dit zorgt voor minder fouten waardoor veel tijd en geld bespaard blijven. Het distributienetwerk kan centraal worden gemanaged vanuit MailTrack. Spring kan hiermee controle uitoefenen over het gehele proces, wat zorgt voor minder complexiteit en meer transparantie. Doordat de applicatie gebaseerd is op Mendix is het flexibel en snel aan te passen aan de veranderende behoeften van de organisatie. MailTrack is aangevuld met IMC, waarmee kostenallocaties van zendingen berekend kunnen worden. Beide zijn naadloos geïntegreerd met het centrale financiële systeem van de organisatie.

Develop

“De applicatie bespaart tijd en geld”

Wat is het vervolg voor de toekomst?

Omdat het gebruik van de nieuwe applicatie minder geld kost, kan Spring nog jaren hierop voortbouwen. Zelfs wanneer veranderingen optreden kan de applicatie snel aangepast blijven worden aan de nieuwe werkelijkheid, omdat het gebouwd is in het flexibele Mendix.

Kunnen wij u helpen?

Digitale transformatie vormt hét instrument om ambities waar te maken. Hulp nodig? Wij vertalen strategische thema’s naar wendbare oplossingen. Snel en slim, samen met u.
CAPE GroepTransportcentrum 167547 RW Enschede
+31(0)88 2273477