CAPE Groep
Studeren in Enschede

Studeren in Enschede

Zichtbaarheid van bedrijven in de regio

In het artikel van UToday over studeren in Enschede, komt naar voren dat bedrijven in de omgeving weinig zichtbaar zijn bij studenten en dat het ontbreekt aan contact met het bedrijfsleven tijdens de studie. Het gevolg is dat studenten niet vaak zullen blijven plakken en sneller naar het westen trekken. Dit is natuurlijk zonde, omdat bedrijven in de regio en studenten elkaar ook veel te bieden hebben. 

Hoe gaan wij hiermee om?
Bij CAPE Groep is dit ons een tijd geleden ook opgevallen en zijn we er actief wat aan gaan doen. Al jaren werken wij nauw samen met Universiteit Twente, om binding te blijven houden met de academische wereld en studenten met ons. Studenten kunnen parttime werken in onze Digital Factory om relevante werkervaring op te doen en zichzelf te ontwikkelen. Studieverenigingen helpen ons, enerzijds, om dit onder de aandacht te brengen en anderzijds helpen zij studenten aan een bijbaan of afstudeerplek. Via evenementen (georganiseerd door studieverenigingen) proberen we zo veel mogelijk ons gezicht te laten zien bij de universiteit. 

Mendix en eMagiz als onderdeel van het curriculum
Sinds 2008 zijn Mendix en eMagiz toegevoegd aan het curriculum van enkele studies van Universiteit Twente, zoals Business & IT en Technische Bedrijfskunde. Studenten kunnen dus kennismaken met de technologie die wij gebruiken. Hierdoor komen er regelmatig studenten bij ons over de vloer om meer te leren over relevante onderwerpen die aansluiten bij hun studie, zoals het koppelen van systemen met eMagiz. Vorige week organiseerde onze Academy nog een ‘bus in half a day’ training, waarbij 25 master studenten in een halve dag een eMagiz bus hebben gecreëerd en daarna pizza zijn blijven eten.

Op deze manier hopen we aansluiting te houden met studenten en het ‘lompe Enschede’ als uitvalsbasis weer een stukje aantrekkelijker te maken! Studeren in Enschede biedt namelijk veel (soms wat verborgen) kansen, die zichtbaarder moeten worden. 

Meer weten?
Twijfel jij nog over studeren in Enschede of over waar je gaat werken tijdens of na je studie? Of heb je vragen over wat wij voor jou zouden kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, via de mail: r.veenstra@capegroep.nl of telefonisch: 06 3900 3896

eMagiz bus in half a day

Deel dit artikel:

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook